FAQ
Staat uw vraag hier niet tussen?
Neem contact op, en we komen zo spoedig mogelijk bij u terug.
-
Waarom heeft RVO het Informatiehuis laten ontwerpen?
Het Informatiehuis is ontworpen door de RVO-afdeling Internationaal Ondernemen om ondernemers te ondersteunen bij het starten met exporteren, volgens het 'No Wrong Door'-principe. Dit betekent dat het primaire doel is om ondernemers toegang te bieden tot relevante informatie, ongeacht of deze content rechtstreeks via RVO of via partners wordt verspreid. Het uiteindelijke doel blijft consistent: ondernemers zo goed mogelijk ondersteunen bij hun exportactiviteiten.
-
Komt er meer content in de API?
Ja, we zijn continu in gesprek met partners om meer relevante content toe te voegen die ondernemers kan helpen tijdens hun exporttraject. Daarnaast wordt er wekelijks nieuwe content toegevoegd door RVO, en elke 24 uur vindt er een update plaats. Zo zorgen we ervoor dat er altijd actuele en relevante informatie beschikbaar is voor uw websitebezoekers. Neem contact op als er specifieke content is die u graag in de API zou willen zien. -
Kunnen we zelf ook content aanleveren?
Jazeker! We werken graag samen met partners om meer relevante content aan de API toe te voegen. Op dit moment kunt u Evenementen en Publicaties insturen.
-
Is er een rate limit?
Ja, we gaan uit van fair use. Om rate limits te voorkomen bij het doorlopen van alle pagina’s met content, kunt u het beste een korte pauze inbouwen tussen het ophalen van de verschillende pagina’s.
-
Kan ik alle content tegelijk ophalen?
Ja, u kunt per endpoint door alle pagina’s bladeren om alle content op te halen. -
Wat is het verschil met de NIO Connector?
De NIO Connector is een statische widget die in een vast formaat en een vaste vormgeving op de website werd geplaatst. Het is bij de NIO Connector niet mogelijk om zelf te kiezen welke content exact waar op de website komt en deze volledig in eigen design te integreren. Ook werd content die in de NIO Connector stond niet gevonden via de zoekfunctie op uw website en kwam niet terug in Google. Bovendien is de NIO Connector inmiddels uit de lucht en niet meer beschikbaar. Al deze zaken zijn wel mogelijk met de API. -
Hebben jullie nagedacht over het voorkomen dat Google ‘Duplicate content’ waarneemt?
Ja, we hebben hier grondig over nagedacht en hebben hiervoor professioneel SEO-advies ingewonnen. Op basis van dit advies kunnen we de volgende feiten aanvoeren die aantonen dat duplicate content geen problemen zal veroorzaken:
-
Duidelijke bronverwijzing: de content die we gebruiken, bevat duidelijke en correcte bronvermeldingen. Dit is niet alleen een beste praktijk in SEO, maar versterkt ook de autoriteit van onze pagina's. Google waardeert originele bronnen en correct gecrediteerde inhoud, wat bijdraagt aan een betere positie in de zoekresultaten, zelfs wanneer we content delen.
-
Inhoudsopbouw: de teksten die we implementeren zijn kort en vormen slechts een klein percentage van de totale inhoud op de pagina. Hierdoor blijft de originele content, die het grootste deel van de informatie bevat, de focus. Dit vermindert de kans op problemen met duplicate content, omdat Google deze content pas als duplicate beschouwt wanneer er substantieel gelijke inhoud op meerdere pagina's staat.
-
Opties voor Duplicate Content: er zijn effectieve opties beschikbaar voor het omgaan met duplicate content. Met behulp van canonical tags kunnen we aangeven welke versie van de content de voorkeur heeft, zodat Google deze als de originele beschouwt. Daarnaast kunnen we content markeren als niet-indexeerbaar, wat betekent dat deze inhoud niet in de zoekresultaten verschijnt. Dit helpt ons om de zichtbaarheid van onze belangrijkste content te optimaliseren.
-